Bjerking

Höga mål på hög nivå.

Beställare

Bjerking

Familjemedlem

MER

Tjänster

Arkitektur och flyttsamordning

Uppdrag

Bjerking är ett medarbetarägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Med ca. 200 anställda i Uppsala växte de ur sitt kontor och MER Arkitekter fick uppdraget att planera och inreda deras nya lokaler.

 

Resultat

I uppdraget har MER Arkitekter lagt stor vikt vid Bjerkings behov av att förändra sitt sätt att arbeta. Bjerking vill exempelvis att de anställda ska kunna arbeta närmare varandra och mer över olika kompetensområden. Detta är något som reflekteras i det nya kontoret – bland annat genom mer effektiva ytor och färre kontorsplatser än anställda.

Större delen av möblerna i det nya kontoret är dessutom återbrukade från de tidigare lokalerna. Uppdraget har genomsyrats av både ett hållbarhetsfokus i designen och i implementeringen av nya arbetssätt i lokalerna. Detta går precis i linje med vårt sätt att jobba och därför är vi väldigt glada och stolta över att ha fått det här förtroendet från Bjerking.

“Med mycket stor känsla för färgsättning, funktionalitet, formspråk och vår företagskultur har MER Arkitekter skapat ett fantastiskt kontor där inredning och möblering till drygt 90 procent är återbrukad från vårt gamla kontor. Vi har gjort en intressant och lärorik resa tillsammans, som har avslutats med en enastående flyttsamordning från deras sida”, säger Olle Mårtensson, projektledare för hyresgästanpassning och flytt på Bjerking.