Kallfors höjder

Nature in focus.

Client

Södertälje municipality and Rudsjön Entreprenad AB

Family member

ETTELVA Arkitekter

Competences

Architecture
Urban Development

Challenge

A great deal of people want to live in an urban environment while still being close to the nature. So how to create a neighborhood that is city-like, yet a true part of the surrounding landscape?

Solution

Kallfors Höjder is located high on a hill with a beautiful view of Kallfors Estate and Golf Club. The location itself gives the area a unique character which has also been the starting point for the project. The project also include connecting roads, a park as well as paths for walking and biking, allowing for a sustainable and active lifestyle.

Result

The new project consist of eleven buildings with four floors with a total of 158 apartments. The homes are light and airy, each with a terrace, balcony or patio with open views in at least two directions. The materials and color scheme harmonize with the surrounding nature and the facades are characterized by earthy colors with elements of wood. All common areas are part of a larger park landscape that will become parts of the golf course.