Ny styrelseordförande och ny vd i Arkvision Nordic

2021-05-05.

Press-
meddelande

Per Sjödell utses till ny styrelseordförande och Cecilia Bejdén får rollen som koncern-vd i Arkvision Nordic. Därmed får en av Sveriges ledande företagsgrupper inom arkitektur, stadsutveckling och samhällsbyggnad nytt ledarskap.

- Det är med glädje och stolthet vi kan presentera både Per Sjödell och Cecilia Bejdén på två nyckelpositioner inom den nya organisationen. Med sin kompetens och tidigare erfarenhet kommer de båda att vara avgörande i Arkvision Noridics fortsatta utveckling, säger Jan Hardenborg, huvudägare och avgående styrelseordförande.

Grunden till det som idag utgör Arkvision Nordic lades redan i början av 1980-talet då ETTELVA Arkitekter startades. Sedan dess har företagsgruppen vuxit och omfattar idag även MER Arkitekter, Millimeter Arkitekter och Obeon. Med totalt 120 medarbetare är Arkvision Nordic en ledande aktör inom arkitektur, inredningsarkitektur, digital arkitektur, landskap och stadsutveckling. Genom tillsättningen av Per Sjödell, med lång erfarenhet av styrelseuppdrag och chefsroller i företag som Fiskars, H&M, Spendrups och Swedavia, tas nu nästa steg i utvecklingen av Arkvision Nordic.

- Arkvision Nordic och dess dotterbolag har en stark och väletablerad ställning på marknaden och går nu in i en spännande och expansiv fas med ny koncern-vd och ny styrelse. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningen fortsätta att utveckla och skala upp verksamheten ytterligare, säger Per Sjödell, tillträdande styrelseordförande i Arkvision Nordic.

Cecilia Bejdén har lång erfarenhet som företagsledare och kommer senast från en roll som vd på MER Arkitekter. Som koncern-vd för Arkvision Nordic får hon ansvar för att driva företagsgruppens fortsatta utveckling och skapa förutsättning för medlemsföretagen att ytterligare specialisera sig inom sina respektive verksamhetsområden.

- Jag är mycket entusiastisk över att få detta uppdrag och jag ser fram emot att utveckla företagsgruppen vidare tillsammans med alla duktiga och engagerade medarbetare, säger Cecilia Bejdén.

Per Sjödell och Cecilia Bejdén tillträdde sina nya roller 1 maj 2021.

För ytterligare information

Tobias Welden, Marknad och kommunikationsansvarig
tobias.welden@arkvision.se

Per Sjödell, styrelseordförande
per.sjodell@arkvision.se 

Cecilia Bejdén, koncern-vd
cecilia.bejden@arkvision.se 

Om Arkvision

Vad vi gör som individer påverkar tillvaron för någon annan. När vi jobbar tillsammans kan vi påverka tillvaron för många fler. Med de insikterna som utgångspunkt har vi specialiserat oss på att driva förändring och utveckla hållbara privata och offentliga miljöer genom att tillhandahålla specialistkunskap inom arkitektur och beteendevetenskap. Arkvision Nordic består av ETTELVA Arkitekter, MER Arkitekter, Millimeter Arkitekter och Obeon.