Watson´s bar

The neighborhood bar.

Client

Rival

Family member

Millimeter Arkitekter

Competences

Interior Design

Challenge

The former Hotel Aston and cinema Rival were acquired in 2002 by Benny Andersson, who rebuilt and converted the facility in 2003. In 2018 Millimeter was commissioned for the design and refurbishment of the public parts of the facility. The project task included a new interior design concept connected to the building's unique design language. The entrance lounge ‘Watson's bar’ and the lower foyer was the first completed phase of the refurbishment.

Solution

The entrance space was earlier a non-furbished pass-through lobby for hotel and venue guests. The owners wanted to give the hotel guests a relaxed lounge area and activate the space to draw pass by pedestrians into the hotel. Yet, the challenge being the long narrow room still having to be being a space for passing through.

Result

The result became a cozy ‘neighborhood bar’. One side being a laid-back lounge, and the other a long cocktail bar. We transferred the cozy feeling of the hotel rooms into this space, along with a vibrant metropolitan feel of the bar.

Bar interior, Rival
Lounge area, bar